Upozorenje Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznajte više ovdje
PRIHVAĆAM
 

Industrijska čišćenja

Kemijska i mehanička čišćenja u industriji, energetici, brodogradnji na ekološki prihvatljiv način

Hitne intervencije u zaštiti voda i okoliša

Interventno djelovanje u akcidentnim situacijama onečišćenja vode i tla

Gospodarenje otpadom

Sakupljanje i zbrinjavanje otpada

Antikorozivna zaštita

Projektiranje i izvođenje zaštite od korozije premaznim materijalima u industriji, energetici i brodogradnji

Ispitivanje i snimanje

Laboratorij za ispitivanje kanalizacijskih i vodoopskrbnih sustava

Proizvodnja kemikalija

Proizvodimo ekološki prihvatljiva kemijska sredstva za čišćenje i odmašćivanje

Industrijska čišćenja

Naša tvrtka ima bogato iskustvo u čišćenju spremnika za uskladištenje sirove nafte, naftnih derivata, tehnološke vode i sl. volumena do 80.000 m3, dehidratora, horizontalnih i vertikalnih separatora, dekantatora, mastolovaca, neutralizacijskih bazena, separatora otpadnih voda, rezervoara tehnološke kanalizacije, čišćenju spremnika od opasnih kemikalija (kiseline, lužine i sl.).
 
 
Mehanička čišćenja

Pod mehaničkim čišćenjem podrazumijeva se uklanjanje naslaga i taloga ručnim ili strojnim putem bez uporabe kemijskih sredstava. Spremnici za uskladištenje raznih medija čiste se nakon nekog vremena uporabe zbog pojave mehaničkih nečistoća, otopljenih neželjenih tvari u primarnom mediju, smanjenja korisnog volumena uskladištenja, prenamjene spremnika, popravka podnice ili stjenki rezervoara, grijača, nivokaza, ispitivanja stanja stjenki, premjeravanja, izvedbe antikorozivne zaštite itd.

 
Kemijska čišćenja
 
 
Kemijska čišćenja se izvode na način da se s određenim kemijskim sredstvima obavlja otapanje, nagrizanje taloga i nečistoća te njihovo odvajanje od osnovnog materijala. Kemijsko čišćenje se može izvesti metodom cirkulacije u zatvorenom sustavu, uranjanjem u kupke, raspršivanjem kemijskih sredstava i ručnim nanošenjem kemijskih sredstava na tretirane površine.

Kiselinski tretman za uklanjanje depozita prisutnih na unutarnjim dijelovima cjevovoda naziva se pasivacija. Cilj faze pasivacije je formiranje zaštitnog sloja magnetita na unutrašnjim stjenkama cijevi koji ju štiti od oksidacije.

Osim cjevovoda, tvrtka također izvodi radove kemijskih čišćenja parnih i vrelo vodnih kotlova snage od 0 do 400 MW (plameno dimne i vodene strane), kemijsko čišćenje spremnika, kemijsko čišćenje opreme od nehrđajućih čelika (AISI 316, 304, DUPLEX i dr.) u brodogradnji, prehrambenoj industriji i dr.

Prilikom izvođenja radova kemijskog čišćenja posebna pažnja poklanja se zaštiti na radu, zaštiti okoliša i zaštiti od požara. Upotrebljavaju se neiskreći alati i oprema u Ex izvedbi te suvremeni mjerači koncentracije zapaljivih plinova u atmosferi. Kemijska čišćenja se izvode uporabom vlastitih biorazgradivih sredstava za odmašćivanje, koja posjeduju vodopravne dozvole i koja su ekološki prihvatljiva, te visokotlačnih parnih perača. Otpadni fluidi se usisavaju uz uporabu specijalnih autocisterni s vakuum pumpama te se transportiraju do mjesta za skladištenje, obradu i trajno zbrinjavanje.


 
 
 
Angažiraj nas | AEKS d.o.o.