iconIndustrijsko čišćenje

Specijalizirani smo za sve vrste kemijskog i mehaničkog čišćenja industrijskih površina, postrojenja, sustava, pogona i opreme.

Prilikom izvođenja radova čišćenja spremnika, posebna pažnja se poklanja zaštiti na radu i zaštiti od požara. Upotrebljavaju se neiskreći alati i oprema u EX izvedbi te suvremeni mjerači koncentracije zapaljivih plinova u atmosferi.

Kemijska čišćenja se izvode uporabom vlastitih biorazgradivih sredstava za odmašćivanje koja posjeduju vodopravne dozvole i koja su ekološki prihvatljiva te visokotlačnih parnih perača. Otpadni fluidi se usisavaju korištenjem specijalnih autocisterni s vakuum pumpama te se transportiraju do mjesta za skladištenje, obradu i trajno zbrinjavanje.

Naša tvrtka ima bogato iskustvo u čišćenju spremnika za uskladištenje sirove nafte, naftnih derivata, tehnološke vode i sličnih tvari. Raspolažemo volumenom od 80.000 m3 i najsuvremenijom tehnologijom - 12 specijalnih cisterni opremljenih VT i vakuum pumpama za usisavanje svih vrsta medija, odmašćivanje i visokotlačno čišćenje (opremljenih prema ADR-u), više od 40 visokotlačnih pumpi, uključujući 2500 bara, 600 bara i 500 bara, više od 50 kemijski otpornih pumpi, više od 40 raznovrsnih vozila, mobilnim postrojenjem za obradu otpada opremljenim centrifugalnim dekanterom i separatorom.  

Posjedujemo i 2 vozila (mobilni akreditirani laboratorij) za ispitivanje i čišćenje kanalizacije opremljena IBAK sustavom za CCTV pregled.

Također izvodimo i radove kemijskih čišćenja parnih i vrelovodnih kotlova snage od 0 do 400 MW (plameno dimne i vodene strane), pasivizaciju cjevovoda i opreme od nehrđajućih čelika (AISI 316, 304, DUPLEX i dr.) u brodogradnji, prehrambenoj industriji i energetici.

Odabrani projekt:

Kemijsko mehaničko čišćenje spremnika za Janaf d.d.

U sklopu angažmana za Janaf d.d. obavljeno je uspješno čišćenje spremnika sirove nafte s plivajućim krovom A-1502, volumena 72.000 m3. 

pogledaj više

Usprkos teškim uvjetima rada zimi, spremnik je doveden do gas-free stanja. U 50 dana rada, ispumpano je 915 m3 sirove nafte koristeći specijalne cisterne opremljene vakuum pumpom prema ADR-u te je zbrinuto  183.000 kg otpada.